Dystrybucja
artykułów mleczarskich
i spożywczych

Dystrybucja produktów spożywczych Dystrybucja produktów mleczarskich Dystrybucja produktów mleczarskich Dystrybucja produktów mleczarskich Dystrybucja produktów spożywczych Powierzchnie magazynowe Dystrybucja produktów spożywczych
Dział spożywczy

» Bakalie

» Cukier

» Herbata

» Kasze

» Kawa

» Konserwy

» Makarony

» Mąki

» Miód

» Napoje

» Oleje

» Przetwory

» Przyprawy

» Ryż

» Soki

» Syropy

» Słodycze

Dział nabiałowy

» Jogurty

» Margaryny

» Maślanka

» Masło

» Mleko

» Sery

» Śmietany

Mąki

Wytwarzanie mąki w gospodarstwach domowych stosowane było od stuleci. Pierwsze przyrządy ułatwiające ten proces pojawiły się jednak dopiero w dwudziestym wieku. Mąkę produkuje się z różnego rodzaju zboża, dlatego znajduje ona szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Wyróżnić możemy kilka typów mąki, np. poznańską, luksusową, krupczatkę lub wrocławską.

Grupa Maspex Wadowice

Lubella Mąka Puszysta, Tortowa, Poznańska, Pełnoziarnista

Polskie Młyny

Brzeg, Mąka Tortowa, Krupczatka, Wrocławska, Luksusowa, Poznańska, Kasza Manna zwykła, błyskawiczna

PZZ Kraków S.A.

Mąka Kraków Królowa Kuchni, Krupczatka, Poznańska, Tortowa, Wrocławska

Woseba

Mąka Dolnośląska, Tortowa, Krupczatka, Luksusowa, Uniwersalna, Poznańska, Wrocławska